Hlavné jedlo

  • Aloo kofta s cícerom v paradajkovo-kokosovej omáčke a bulgurom

    Tentokrát som skúšala recept z instagramu, ktorý zverejnil sandokanbistro. A bola to dobrá voľba, fakt skvelé jedlo ...

  • Cuketové placky s červenou šošovicou a amarantom

    Bolo teplo. Veľmi teplo. A s ním zmizla aj chuť čokoľvek variť. Ale je to preč a dnes tu máme jednoduchý recept ...

  • Dhal z fazule, červenej šošovice a batátu

    Strukovín nikdy nie je v jedálničku dosť. Zmesi rôznych druhov s koreninami sú výborným obedom alebo večerou. A ...

  • Granadír

    Keď sú tie najjednoduchšie veci najlepšie. Hore ruku, kto nemá rád granadír. Potrebujeme:(4 porcie) 200g semolinovej ...

  • Hubové rizoto

    Z každej strany teraz hlásia dostatok húb. A to je skvelý čas pripraviť si hubové rizoto. V tomto recepte som použila ...

  • Kaša zo zeleného hrachu

    Žiadne jedlo si nezaslúži, aby bolo škaredé. Ani hrachová kaša si nezaslúži, aby vyzerala tak, ako vyzerá. Na ...

  • Mujadara

    Keď treba za polhodinku navariť a fakt neviete čo, tak skúste toto. MUJADARA. Znie skoro ako zaklínadlo, ale fakt Vás ...

  • Omeleta s hráškom a krémovým syrom

    Tento príspevok by sa mohol začať - Zoženieme si vajíčka od šťastných sliepok a urobíme si omeletu Potrebujeme: ...

  • Opekané zemiakové šúľance s tvarohom

    Všetci asi poznáme zemiakové šúľance s tvarohom alebo s makom na sladko. Ale kto pozná zemiakové šúľance na slano? ...

  • Panzanella

    Ak by som mala povedať jedno jediné jedlo, ktoré môžem jesť už niekoľko rokov a stále dookola, tak to bude práve ...

  • Penne s pečenou tekvicou a syrom halloumi

    Ak pri varení trochu zmeníme postup a každú surovinu si opečieme samostatne, tak nám vznikne úplne nové jedlo. Potrebujeme: ...

  • Penne so špenátom, cícerom a hrachom

    Dostali sme prvý čerstvý špenát a bolo mi ľúto uvariť ho na prívarok. A tak sú tu cestoviny. Potrebujeme: penne ...

  • Polenta s opekanou zeleninou

    Potrebujeme: olej 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 1 hrnček kukuričnej krupice 2 hrnčeky vody 2 hrnčeky mlieka soľ 1 ...

  • Rybacie fašírky

    Rybacie fašírky sú fajn spôsob ako spracovať rybacie mäso. Fašírky môžeme pripraviť z čerstvej alebo mrazenej ...

  • Šalát s opekanými hruškami a gorgonzolou

    Šalát s opekanými hruškami a gorgonzolou - sladké opekaná hrušky a slaná mierne pikantná gorgonzola určite patria ...

  • Šalátový prívarok

    Pamätáte sa ešte na šalátovú polievku alebo šalátový prívarok? Kedy ste si ho naposledy uvarili? Alebo ste ho ...

  • Šampiňónové cestoviny s pórom a so špenátom

    Po veľmi dlhom čase je tu znova nový recept. Nejako nebol čas. Snáď to už bude len lepšie 🙂 Potrebujeme (3 porcie): ...

  • Šampiňónové lasagne so štyrmi druhmi syra

    Často varím lasagne, ktoré neobsahujú mäso. Zrazu sa otvárajú nové a nové možnosti a nie sme uväznení v začarovanom ...

  • Šošovicový dhal

    Potrebujeme: 1 veľká mrkva zeler (toľko, koľko máme mrkvy) 2cm zázvoru 2 strúčiky cesnaku 1 lyžička kurkumy 1 ...

  • Špagety s paradajkami a špenátom

    Ak ste dnes ešte nevarili, tak tu máme jeden typ na sobotný rýchloobed. Najdlhšie trvá uvariť cestoviny. A zatiaľ ...

  • Varené zemiaky s kelom aaaaaaa so slaninou a orechami

    Jedlo, pri ktorom už podľa názvu viete spraviť nákupný zoznam.Áno, budeme variť zemiaky s kelom a posypeme to slaninou ...

  • Zapekané zemiaky s čedarom

    Skladané zemiaky, pečené zemiaky, francúzske zemiaky, plnené pečené zemiaky, dauphinoise zemiaky, zemiaky zemiaky, ...