Penne s pečenou tekvicou a syrom halloumi

Penne s pečenou tekvicou a syrom halloumi

Ak pri varení trochu zmeníme postup a každú surovinu si opečieme samostatne, tak nám vznikne úplne nové jedlo.

Potrebujeme:

  • penne
  • olej
  • 1 veľká šalotka alebo 2 menšie
  • kúsok domácej prerastenej slaniny
  • 1 stredne veľká hokkaido tekvica alebo 2 menšie
  • 1 červená paprika
  • 1 halloumi syr
  • slaný krémový syr
  • černuška
  • olivový olej

Postup:

Tekvicu nakrájame na menšie kúsky. V miske ju pokvapkáme olejom, osolíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri cca 180°C až do upečenia. Treba kontrolovať, ale netrvá to dlho.

Na panvici si prudko opečieme na mesiačiky pokrájanú cibuľu. Vyberieme ju na tanier.

Do panvice dáme na pásiky nakrájanú slaninku a tiež ju prudko opečieme. Vyberieme ju na tanier.

Do panvice dáme na kocky nakrájaný syr halloumi a opečieme ho zo všetkých strán. Vyberieme ho na tanier.

Na záver do panvice vrátime cibuľu, slaninu, upečenú tekvicu, halloumi, nakrájanú červenú papriku a opatrne premiešame.
Pridáme uvarené penne, opatrne premiešame a chvíľu spolu prehrejeme.

Na tanieri ozdobíme slaným krémovým syrom, olivovým olejom a posypeme černuškou.