Ak pri varení trochu zmeníme postup a každú surovinu si opečieme samostatne, tak nám vznikne úplne nové jedlo.
Potrebujeme:
- penne
- olej
- 1 veľká šalotka alebo 2 menšie
- kúsok domácej prerastenej slaniny
- 1 stredne veľká hokkaido tekvica alebo 2 menšie
- 1 červená paprika
- 1 halloumi syr
- slaný krémový syr
- černuška
- olivový olej
Postup:
Tekvicu nakrájame na menšie kúsky. V miske ju pokvapkáme olejom, osolíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri cca 180°C až do upečenia. Treba kontrolovať, ale netrvá to dlho.
Na panvici si prudko opečieme na mesiačiky pokrájanú cibuľu. Vyberieme ju na tanier.
Do panvice dáme na pásiky nakrájanú slaninku a tiež ju prudko opečieme. Vyberieme ju na tanier.
Do panvice dáme na kocky nakrájaný syr halloumi a opečieme ho zo všetkých strán. Vyberieme ho na tanier.
Na záver do panvice vrátime cibuľu, slaninu, upečenú tekvicu, halloumi, nakrájanú červenú papriku a opatrne premiešame.
Pridáme uvarené penne, opatrne premiešame a chvíľu spolu prehrejeme.
Na tanieri ozdobíme slaným krémovým syrom, olivovým olejom a posypeme černuškou.