POlievka z pečených paradajok

Polievka z pečených paradajok s kokosovým mliekom a bielou fazuľou

Potrebujeme (4 osoby):

  • 400g čerstvých paradajok
  • 300g paprík (môže byť rôzna zmes)
  • soľ
  • cukor
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 1 veľký pór
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 160 ml kokosového mlieka
  • 240 g veľkých bielych fazúľ (obsah jednej konzervy alebo vopred uvarená fazuľa)
  • cca 4dcl vody
  • černuška

Postup:

Paradajky a papriky nakrájame na väčšie kusy, osolíme, posypeme trochou cukru, pridáme trochu oleja, premiešame a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote cca 200°C. Tak, aby sa odparila tekutina a zelenina začala karamelizovať.

Na troche oleja si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájanú bielu časť póru.

Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme upečenú zeleninu. Premiešame. Pridáme cca 4dcl vody (radšej menej), prikryjeme a po zovretí varíme na miernom plameni 15 minút.

Obsah hrnca rozmixujeme na hladký krém.

Pridáme kokosové mlieko, prepláchnuté fazule a na tenké polkolieska pokrájanú zelenú časť póru.

Dosolíme podľa chuti a všetko spolu veľmi krátko prevaríme. Ak je potrebné, tak pridáme vodu.

Na tanieri zdobíme pórom a černuškou.

 

Polievka z pečených paradajok s kokosovým mlieko a bielou fazuľou

Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour
Servings: 4

Ingredients

  • 400 g čerstvých paradajok
  • 300 g paprík môže byť rôzna zmes
  • soľ
  • cukor
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 1 veľký pór
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 160 ml kokosového mlieka
  • 240 g veľkých bielych fazúľ obsah jednej konzervy alebo vopred uvarená fazuľa
  • cca 4dcl vody
  • černuška

Instructions

  • Paradajky a papriky nakrájame na väčšie kusy, osolíme, posypeme trochou cukru, pridáme trochu oleja, premiešame a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečieme pri teplote cca 200°C. Tak, aby sa odparila tekutina a zelenina začala karamelizovať.
  • Na troche oleja si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájanú bielu časť póru.
  • Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme upečenú zeleninu. Premiešame. Pridáme cca 4dcl vody (radšej menej), prikryjeme a po zovretí varíme na miernom plameni 15 minút.
  • Obsah hrnca rozmixujeme na hladký krém.
  • Pridáme kokosové mlieko, prepláchnuté fazule a na tenké polkolieska pokrájanú zelenú časť póru.
  • Dosolíme podľa chuti a všetko spolu veľmi krátko prevaríme. Ak je potrebné pridáme vodu.
  • Na tanieri zdobíme pórom a černuškou.
    POlievka z pečených paradajok