Potrebujeme (5 osôb):
- 250 g fazule
- olej
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 veľké mrkvy
- 2 veľké zemiaky
- 2 hrste cherry paradajok
- cca 500 ml vody
- 180 ml kokosového mlieka
- soľ
- cukor
Postup:
Fazuľu namočíme deň vopred do dostatočného množstva studenej vody. Na druhý deň vodu zlejeme, fazuľu prepláchneme. Zalejeme ju dostatočným množstvom studenej vody, osolíme a uvaríme do mäkka.
Uvarenú fazuľu zlejeme. Vodu z nej nepotrebujeme.
Na oleji si pomaly opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu (skaramelizujeme).
Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a pomaly opekáme do zlata (mrkva nesmie zhnednúť).
Pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky, zalejeme cca 500 ml vody, osolíme a veríme do uvarenie zeleniny. Vody rašej menej, pridať sa dá aj neskôr.
Na panvici si na troche oleja pomaly opečieme paradajky, ktoré si posypeme malým množstvom cukru. Panvicu občas potrasieme, aby boli paradajky opečené zo všetkých strán. Na konci rozpučíme „pučičom“ na zemiaky).
Keď je zelenina uvarené, tak cca polovicu vyberieme do misky.
To, čo nám ostalo v hrnci (polovica zeleniny a „vývar“) rozmixujeme na hladký krém.
Pridáme kokosové mlieko a rozmiešame.
Vrátime naspäť zeleninu, ktorú sme vybrali. Pridáme fazuľu a skaramelizované paradajky.
Prevaríme.
Ak je potrebné, tak dosolíme podľa chuti.
Fazuľová polievka s kokosovým mliekom a karamelizovanými paradajkami
Ingredients
- 250 g fazule
- olej
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 veľké mrkvy
- 2 veľké zemiaky
- 2 hrste cherry paradajok
- cca 500 ml vody
- 180 ml kokosového mlieka
- soľ
- cukor
Instructions
- Fazuľu namočíme deň vopred do dostatočného množstva studenej vody. Na druhý deň vodu zlejeme, fazuľu prepláchneme. Zalejeme ju dostatočným množstvom studenej vody, osolíme a uvaríme do mäkka.
- Uvarenú fazuľu zlejeme. Vodu z nej nepotrebujeme.
- Na oleji si pomaly opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu (skaramelizujeme).
- Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a pomaly opekáme do zlata (mrkva nesmie zhnednúť).
- Pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky, zalejeme cca 500 ml vody, osolíme a veríme do uvarenie zeleniny. Vody radšej menej, pridať sa dá aj neskôr.
- Na panvici si na troche oleja pomaly opečieme paradajky, ktoré si posypeme malým množstvom cukru. Panvicu občas potrasieme, aby boli paradajky opečené zo všetkých strán. Na konci rozpučíme „pučičom“ na zemiaky).
- Keď je zelenina uvarené, tak cca polovicu vyberieme do misky.
- To, čo nám ostalo v hrnci (polovica zeleniny a „vývar“) rozmixujeme na hladký krém.
- Pridáme kokosové mlieko a rozmiešame.
- Vrátime naspäť zeleninu, ktorú sme vybrali. Pridáme fazuľu a karamelizované paradajky.
- Prevaríme.
- Ak je potrebné, tak dosolíme podľa chuti.