ľampiňónové cestoviny s pórom a špenátom

Šampiňónové cestoviny s pórom a so špenátom

Po veľmi dlhom čase je tu znova nový recept. Nejako nebol čas. Snáď to už bude len lepšie 🙂

Potrebujeme (3 porcie):

  • olej
  • soľ
  • 1 šalotka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g šampiňónov (pol na pol biele a hnedé)
  • ½ veľkého póru
  • ½ balenia čerstvého špenátu
  • ½ syra s modrou plesňou (mala som Safír)
  • ½ smotany na šľahanie
  • 1 kyslá smotana 20%
  • 3 lyžice lahôdkového droždia
  • syr na posypanie (mala som Volovec)
  • cestoviny (napr. Farfalle)

Postup:

Na oleji si opražíme na polkolieska pokrájanú šalotku do zlatista.

Pridáme na plátky na krájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na hrubšie plátky pokrájané šampiňóny aj s nožičkami. Osolíme, premiešame a prikryté dusíme na silnejšom plameni, kým šampiňóny nepustia vodu a znova sa neodparí. Občas premiešame.

Potom odokryjeme, pridáme na polkolieska pokrájaný pór, rozmrvený syr s morou plesňou. Premiešame.

Zalejeme zmesou sladkej a kyslej smotany, premiešame a rýchlo prehrejeme. Pridáme lahôdkové droždie a podľa chuti dosolíme.

Do hotovej omáčky pridáme uvarené cestoviny, špenát a len všetko spolu premiešame. Už nevaríme.

Na tanieri dozdobíme nastrúhaným syrom.

Šampiňónové cestoviny s pórom a špenátom

Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Servings: 3

Ingredients

  • olej
  • soľ
  • 1 šalotka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g šampiňónov (pol na pol biele a hnedé)
  • ½ veľkého póru
  • ½ balenia čerstvého špenátu
  • ½ syra s modrou plesňou (mala som Safír)
  • ½ smotany na šľahanie
  • 1 kyslá smotana 20%
  • 3 lyžice lahôdkového droždia
  • syr na posypanie mala som Volovec
  • cestoviny napr. Farfalle

Instructions

  • Na oleji si opražíme na polkolieska pokrájanú šalotku do zlatista.
  • Pridáme na plátky na krájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na hrubšie plátky pokrájané šampiňóny aj s nožičkami. Osolíme, premiešame a prikryté dusíme na silnejšom plameni, kým šampiňóny nepustia vodu a znova sa neodparí. Občas premiešame.
  • Potom odokryjeme, pridáme na polkolieska pokrájaný pór, rozmrvený syr s morou plesňou. Premiešame.
  • Zalejeme zmesou sladkej a kyslej smotany, premiešame a rýchlo prehrejeme. Pridáme lahôdkové droždie a podľa chuti dosolíme.
  • Do hotovej omáčky pridáme uvarené cestoviny, špenát a len všetko spolu premiešame. Už nevaríme.
  • Na tanieri dozdobíme nastrúhaným syrom.