Po veľmi dlhom čase je tu znova nový recept. Nejako nebol čas. Snáď to už bude len lepšie 🙂
Potrebujeme (3 porcie):
- olej
- soľ
- 1 šalotka
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g šampiňónov (pol na pol biele a hnedé)
- ½ veľkého póru
- ½ balenia čerstvého špenátu
- ½ syra s modrou plesňou (mala som Safír)
- ½ smotany na šľahanie
- 1 kyslá smotana 20%
- 3 lyžice lahôdkového droždia
- syr na posypanie (mala som Volovec)
- cestoviny (napr. Farfalle)
Postup:
Na oleji si opražíme na polkolieska pokrájanú šalotku do zlatista.
Pridáme na plátky na krájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na hrubšie plátky pokrájané šampiňóny aj s nožičkami. Osolíme, premiešame a prikryté dusíme na silnejšom plameni, kým šampiňóny nepustia vodu a znova sa neodparí. Občas premiešame.
Potom odokryjeme, pridáme na polkolieska pokrájaný pór, rozmrvený syr s morou plesňou. Premiešame.
Zalejeme zmesou sladkej a kyslej smotany, premiešame a rýchlo prehrejeme. Pridáme lahôdkové droždie a podľa chuti dosolíme.
Do hotovej omáčky pridáme uvarené cestoviny, špenát a len všetko spolu premiešame. Už nevaríme.
Na tanieri dozdobíme nastrúhaným syrom.
Šampiňónové cestoviny s pórom a špenátom
Ingredients
- olej
- soľ
- 1 šalotka
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g šampiňónov (pol na pol biele a hnedé)
- ½ veľkého póru
- ½ balenia čerstvého špenátu
- ½ syra s modrou plesňou (mala som Safír)
- ½ smotany na šľahanie
- 1 kyslá smotana 20%
- 3 lyžice lahôdkového droždia
- syr na posypanie mala som Volovec
- cestoviny napr. Farfalle
Instructions
- Na oleji si opražíme na polkolieska pokrájanú šalotku do zlatista.
- Pridáme na plátky na krájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na hrubšie plátky pokrájané šampiňóny aj s nožičkami. Osolíme, premiešame a prikryté dusíme na silnejšom plameni, kým šampiňóny nepustia vodu a znova sa neodparí. Občas premiešame.
- Potom odokryjeme, pridáme na polkolieska pokrájaný pór, rozmrvený syr s morou plesňou. Premiešame.
- Zalejeme zmesou sladkej a kyslej smotany, premiešame a rýchlo prehrejeme. Pridáme lahôdkové droždie a podľa chuti dosolíme.
- Do hotovej omáčky pridáme uvarené cestoviny, špenát a len všetko spolu premiešame. Už nevaríme.
- Na tanieri dozdobíme nastrúhaným syrom.