Cuketové placky s červenouj šošovicou a amarantom

Cuketové placky s červenou šošovicou a amarantom

Bolo teplo. Veľmi teplo. A s ním zmizla aj chuť čokoľvek variť. Ale je to preč a dnes tu máme jednoduchý recept na cuketové placky obohatené o strukovinu a pseudoobilninu.

Potrebujeme (4 osoby):

  • 65 g červenej nelúpanej šošovice
  • 65 g amarantu
  • cca 600 g cukety
  • 3 cm zázvoru
  • 1 menší alebo ½ veľkého póru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice slnečnicových semienok
  • 3 lyžice sezamových semienok
  • soľ
  • červené korenie
  • 2 vajíčka
  • 8 lyžíc hračky
  • olej

Postup:

Červenú šošovicu uvaríme v dostatočnom množstve vody. Prebytočnú vodu zlejeme a šošovicu necháme vychladnúť.

Amarant uvaríme v dostatočnom množstve vody. Prebytočnú vodu zlejeme a amarant necháme vychladnúť.

V miske si zmiešame šošovicu, amarant, na polkolieska pokrájaný pór (môže byť biela aj zelená časť), nastrúhaný zázvor, pokrájaný cesnak, sezam, slnečnicu, nahrubo nastrúhanú cuketu (ak je mladá, tak aj so šupkou).

Zmes osolíme a okoreníme podľa chuti.

Pridáme dve vajíčka a hrašku.

Ak bude zmes veľmi riedka, tak pridávame hrašku na zahustenie.

Z pripravenej zmesi smažíme menšie placky.

Podávame so zeleninovým šalátom, slaným syrom.

 

Cuketové placky s červenou šošovicou a amarantom

Prep Time30 mins
Cook Time30 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 65 g červenej nelúpanej šošovice
  • 65 g amarantu
  • cca 600 g cukety
  • 3 cm zázvoru
  • 1 menší alebo ½ veľkého póru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice slnečnicových semienok
  • 3 lyžice sezamových semienok
  • soľ
  • červené korenie
  • 2 vajíčka
  • 8 lyžíc hračky
  • olej

Instructions

  • Červenú šošovicu uvaríme v dostatočnom množstve vody. Prebytočnú vodu zlejeme a šošovicu necháme vychladnúť.
  • Amarant uvaríme v dostatočnom množstve vody. Prebytočnú vodu zlejeme a amarant necháme vychladnúť.
  • V miske si zmiešame šošovicu, amarant, na polkolieska pokrájaný pór (môže byť biela aj zelená časť), nastrúhaný zázvor, pokrájaný cesnak, sezam, slnečnicu, nahrubo nastrúhanú cuketu (ak je mladá, tak aj so šupkou).
  • Zmes osolíme a okoreníme podľa chuti.
  • Pridáme dve vajíčka a hrašku.
  • Ak bude zmes veľmi riedka, tak pridávame hrašku na zahustenie.
  • Z pripravenej zmesi smažíme menšie placky.
  • Podávame so zeleninovým šalátom, slaným syrom.