Tentokrát som skúšala recept z instagramu, ktorý zverejnil sandokanbistro. A bola to dobrá voľba, fakt skvelé jedlo a určite ešte uvarím. Omáčku som síce urobila inú, ale určite všetkým odporúčam.
Potrebujeme:
guľky:
- 6 zemiakov
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cm zázvoru
- 3 PL cícerovej múky
- 1 konzerva červenej fazule
- 1 lyžička celej rímskej rasce
- 1 čili paprika
- 1 lyžička kurkumy
- 1 lyžička mletého koriandru
- 1 lyžička nového korenia
- soľ
omáčka:
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička kurkumy
- 1 lyžička rímskej rasce
- 500g paradajkovej passaty
- soľ
- olej
- čili
- 310g cíceru (konzerva)
- trochu cukru
- 1/2 konzervy kokosového mlieka
bulgur:
- 1/2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 250g bulguru
Postup:
Guľky:
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a necháme ich vychladnúť.
Na oleji si opražíme rímsku rascu, pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme do sklovita. Potom pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, nastrúhaný zázvor a čili. Po chvíli pridáme kurkumu, koriander, nové korenie a opečieme.
K uvareným a ošúpaným zemiakom pridáme fazuľu a rozpučíme ich na hladkú kašu. Pridáme cibuľovú zmes, osolíme, poriadne premiešame a pridáme cícerovú múku.
Zo zmesi tvaruje guľky a vyprážame ich v oleji.
Omáčka:
Na oleji si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú cesnak, kurkumu, rascu, čili a zalejeme paradajkovou passatou. Pridáme cícer, trochu soli a prevaríme.
Pridáme 1/2 konzervy kokosového mlieka. Prevaríme. Ak je potrebné, tak pridáme trošku cukru alebo soli.
Bulgur:
Na oleji opražíme 1/2 nadrobno pokrájanej cibule. Pridáme nakrájaný cesnak, bulgur a soľ. Zalejeme horúcou vodou (ako ryžu) a uvaríme do mäkka.
Podávame guľky s omáčkou a bulgurom.