Aloo kofta s cícerom v pardajkovo-kokosovej omáčke s bulgurom

Aloo kofta s cícerom v paradajkovo-kokosovej omáčke a bulgurom

Tentokrát som skúšala recept z instagramu, ktorý zverejnil sandokanbistro. A bola to dobrá voľba, fakt skvelé jedlo a určite ešte uvarím. Omáčku som síce urobila inú, ale určite všetkým odporúčam.

Potrebujeme:

guľky:

  • 6 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cm zázvoru
  • 3 PL cícerovej múky
  • 1 konzerva červenej fazule
  • 1 lyžička celej rímskej rasce
  • 1 čili paprika
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička mletého koriandru
  • 1 lyžička nového korenia
  • soľ

omáčka:

  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 500g paradajkovej passaty
  • soľ
  • olej
  • čili
  • 310g cíceru (konzerva)
  • trochu cukru
  • 1/2 konzervy kokosového mlieka

bulgur:

  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250g bulguru

Postup:

Guľky:
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a necháme ich vychladnúť.

Na oleji si opražíme rímsku rascu, pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme do sklovita. Potom pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, nastrúhaný zázvor a čili. Po chvíli pridáme kurkumu, koriander, nové korenie a opečieme.

K uvareným a ošúpaným zemiakom pridáme fazuľu a rozpučíme ich na hladkú kašu. Pridáme cibuľovú zmes, osolíme, poriadne premiešame a pridáme cícerovú múku.

Zo zmesi tvaruje guľky a vyprážame ich v oleji.

Omáčka:
Na oleji si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú cesnak, kurkumu, rascu, čili a zalejeme paradajkovou passatou. Pridáme cícer, trochu soli a prevaríme.
Pridáme 1/2 konzervy kokosového mlieka. Prevaríme. Ak je potrebné, tak pridáme trošku cukru alebo soli.

Bulgur:
Na oleji opražíme 1/2 nadrobno pokrájanej cibule. Pridáme nakrájaný cesnak, bulgur a soľ. Zalejeme horúcou vodou (ako ryžu) a uvaríme do mäkka.

Podávame guľky s omáčkou a bulgurom.