Pomazánka z bielej fazule a pečeného cesnaku

Pomazánka z bielej fazule a pečeného cesnaku

Potrebujeme:

  • 4 celé hlavičky cesnaku
  • soľ
  • 1 konzerva veľkej bielej fazule (240g pevný podiel)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 kocky lučiny (150g)
  • zelená vňať z mladých cibuliek

Postup:

Hlavičky cesnaku si rozpolíme, položíme na alobal reznou stranou hore. Cesnaky posolíme a trochu pokvapkáme olejom. Zabalíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca hodinu.

Vychladnutý cesnak vytlačíme zo šupiek do misky. Pridáme prepláchnuté fazule a 4 lyžice oleja, lučinu a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém.
Dosolíme podľa chuti.

Nakoniec primiešame pokrájanú vňať z mladých cibuliek.