Dhal z fazule, červenej šošovice a batátu

Dhal z fazule, červenej šošovice a batátu

Strukovín nikdy nie je v jedálničku dosť. Zmesi rôznych druhov s koreninami sú výborným obedom alebo večerou. A sú hlavne veľmi rýchlo uvarené.

Potrebujeme (cca 4 porcie):

  • olej
  • 1 červená cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička rímskej rasce celej
  • 1 lyžička horčicových semienok
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička garam masala
  • 1/2 lyžičky feniklových semienok
  • 1 čili paprička
  • 3 dcl pokrájaných paradajok
  • 1 konzerva červenej fazule
  • 5 lyžíc červenej šošovice
  • 1 batát
  • soľ

Postup:

Všetky celé koreniny podrvíme v mažiari a primiešame k nim ostatné.

Na oleji si opražíme pokrájanú cibuľu do zlatista.
Pridáme pokrájaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Keď sa rozvoňajú, tak pridáme zmes korenín.

Premiešame a keď sa koreniny rozvoňajú, tak pridáme paradajky, prepláchnutú fazuľu, na malé kocky pokrájaný batát a červenú šošovicu.

Všetko zalejeme dostatočným množstvom vody, aby bolo všetko ponorené. Vodu pridávame postupne, ako bude jedlo hustnúť, lebo z toho nemá byť polievka.

Osolíme, pridáme čili papričku (kto koľko znesie) a varíme do uvarenia batátu.

Po dovarení prípadne dosolíme podľa chuti.

Podávame samé s chlebom alebo s koriandrom alebo napr. aj s volským okom.