Mujadara

Mujadara

Keď treba za polhodinku navariť a fakt neviete čo, tak skúste toto. MUJADARA. Znie skoro ako zaklínadlo, ale fakt Vás prekvapí.

Potrebujeme:

  • olej
  • 1cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 1 hrnček basmati ryže
  • 1 hrnček nelúpanej!!! červenej šošovice
  • soľ
  • kyslá smotana 20%

Posýpka:

  • olej
  • 2 cibule na 1 osobu

Postup:

Na oleji si opražíme 1 nadrobno pokrájanú cibuľu do zlata. Pridáme pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme rímsku rascu. Premiešame a pridáme prepláchnutú ryžu a červenú šošovicu, ktorú sme vopred namočili (netreba tak dlho ako ostatné strukoviny, varí sa rýchlo). Osolíme a zalejeme vriacou vodou akoby sme varili ryžu samotnú. Len pridáme trochu viac vody.
Prikryjeme a na miernom ohni varíme, kým sa v ryži neurobia zvrchu „diery“. Vtedy vypneme a v prikrytom hrnci necháme dôjsť.

Na oleji si opražíme na polkolieska pokrájanné cibule. Približne 2ks na 1 osobu. Cibuľu pražíme pomaly, aby skaramelizovala.

Podávame tak, že si na tanier naložíme ryžovú zmes, na vrch dáme smotanu a ozdobíme opraženou cibuľou.

Podávame zo zeleninou.