Penne so špenátom, cícerom a hrachom

Penne so špenátom, cícerom a hrachom

Dostali sme prvý čerstvý špenát a bolo mi ľúto uvariť ho na prívarok. A tak sú tu cestoviny.

Potrebujeme:

  • penne (alebo iné cestoviny)
  • 320g čerstvého špenátu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 3-4 kopcovité lyžice krémového slaného syra (používam Fetaki)
  • 250g cíceru (sterilizovaný z konzervy)
  • 4 hrste hrachu (mrazený)
  • 3 ks mladých cibuliek
  • syr (mala som BIO Syrošík)

Postup:

Na oleji si opražíme nakrájaný cesnak. Keď sa rozvonia, tak pridáme umyté špenátové listy (ak sú väčšie, tak odstránime aj stonku, aby nám v jedle neostali tvrdšie vlákna z nej).
Premiešame, prikryjeme a na miernom ohni za občasného miešania dusíme. Špenát sa bude dusiť vo vlastnej šťave.

Podusený špenát rozmixujeme. Pridáme krémový syr a rozmiešame. Pridáme prepláchnutý cícer, soľ a všetko spolu prevaríme.

Do uvarenej omáčky pridáme 2 hrste prepláchnutého hrachu a pokrájanú mladú cibuľku (podľa chuti), premiešame a už nevaríme.

Uvaríme cestoviny a rovno z hrnca ich prekladáme do pripravenej omáčky. Premiešame.

Na tanieri cestoviny dozdobíme zvyškom hrachu, cibuľky a môžeme pridať aj syr.