Šošovicovo zelerová pomazánka

Šošovicovo zelerová pomazánka

Ak vám dochádzajú nápady na pestré raňajky alebo večere, tak je najvyšší čas vyskúšať pomazánky so strukovín. Strukovín je veľa a k tomu nejaká koreňová zelenina pražená alebo surová a chutné a výživné jedlo máte na svete.

Potrebujeme:

  • 150g červenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/4 väčšieho zeleru
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • soľ
  • pór
  • 1-2 lyžice tebi droždia

Postup:

V dostatočnom množstve vody si uvaríme šošovicu do mäkka. Po uvarení zlejeme cez sitko.

V panvici si na troche oleja opečieme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na jemno nastrúhaný zeler, trochu ho osolíme a opekáme do zlata. Ku koncu pridáme rascu.

Do opraženého zeleru pridáme uvarenú šošovicu, premiešame a rozmixujeme.

Dochutíme soľou, tebi droždím a pridáme pokrájaný pór.

Podávame na hriankach.