Ak vám dochádzajú nápady na pestré raňajky alebo večere, tak je najvyšší čas vyskúšať pomazánky so strukovín. Strukovín je veľa a k tomu nejaká koreňová zelenina pražená alebo surová a chutné a výživné jedlo máte na svete.
Potrebujeme:
- 150g červenej šošovice
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/4 väčšieho zeleru
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- soľ
- pór
- 1-2 lyžice tebi droždia
Postup:
V dostatočnom množstve vody si uvaríme šošovicu do mäkka. Po uvarení zlejeme cez sitko.
V panvici si na troche oleja opečieme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na jemno nastrúhaný zeler, trochu ho osolíme a opekáme do zlata. Ku koncu pridáme rascu.
Do opraženého zeleru pridáme uvarenú šošovicu, premiešame a rozmixujeme.
Dochutíme soľou, tebi droždím a pridáme pokrájaný pór.
Podávame na hriankach.