Jedlo, pri ktorom už podľa názvu viete spraviť nákupný zoznam.
Áno, budeme variť zemiaky s kelom a posypeme to slaninou a vlašskými orechmi. A bude to fakt dobré.
Potrebujeme:
- 5 veľkých zemiakov
- 1/4 hlávky väčšieho kelu
- maslo
- soľ
- olej
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- domáca slanina ( ak máte, tak prerastenú)
- 2 hrste vlašských orechov
Postup:
Očistené zemiaky nakrájame na stredne veľké kúsky a v dostatočnom množstve vody ich uvaríme.
Ku koncu varenia k zemiakom pridáme na hrubšie pásiky nakrájaný kel a povaríme pár minút, kým kel nezmäkne.
Vodu zlejeme a do horúcich zemiakov pridáme kúsok masla, soľ a premiešame.
Na oleji si opražíme na tenké pásiky pokrájanú cibuľu. Keď začne zlatnúť pridáme cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na tenké pásiky nakrájanú slaninu.
Na konci primiešame orechy, chvíľu spolu prehrejeme a odstavíme.
Na tanieri uvarené zemiaky s kelom posypeme opraženou slaninou s orechami.