Omeleta s hráškom a krémovým syrom

Omeleta s hráškom a krémovým syrom

Tento príspevok by sa mohol začať – Zoženieme si vajíčka od šťastných sliepok a urobíme si omeletu

Potrebujeme:

  • trocha oleja
  • 1 mladá cibuľka
  • 2 vajíčka
  • soľ
  • krémový syr (používam Fitaki)
  • 1 hrsť mrazeného hrachu
  • červené korenie

Postup:

Cibuľku si celú pokrájame na kolieska a bielu časť opražíme na troche oleja.

Zalejeme ju rozšlahanými vajíčkami, ktoré si trochu osolíme.

Posypeme hrachom, trochou slaného syra, mletým červeným korením.
Na miernejšom plameni necháme omeletu piecť, ale sledujeme vrch, ktorý nesmie úplne stuhnúť.
Keď sa nám to už zdá „tak akurát“ upečené, tak vrch posypeme trochou zelenej časti cibuľky a omeletu na panvici preložíme na polovicu.

Ešte ju tak chvíľku môžeme nechať (ale nemá to byť vysušená vajíčková placka). Hotovú omeletu preložíme na tanier, vrch posypeme zvyšnou cibuľkou, trochou krémového syra a mletým červeným korením.

Podávame so zeleninou a dobrým chlebíkom.