Rybacie fašírky

Rybacie fašírky

Rybacie fašírky sú fajn spôsob ako spracovať rybacie mäso. Fašírky môžeme pripraviť z čerstvej alebo mrazenej ryby. Ale, čo je ešte lepšie, tak aj z ryby, ktorú sme už predtým upiekli na iné jedlo a ostalo nám nedojedené (a už by bolo odsúdené na vyhodenie). win win

Potrebujeme (4 porcie):

  • 400 g rybacieho mäsa (mala som mladého kapra)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • 1 sušené čili paprička (cca 5cm)
  • 2 lyžice tamari omáčky (sójová omáčka)
  • soľ
  • 2 mladé cibuľky (zelená aj biela časť)
  • 2 kopcovité hrste hrachových luskov
  • 1 vajce
  • zemiaky
  • mrkva
  • hrach
  • maslo

Postup:

Kapra osolíme a upečieme. Necháme vychladnúť, zbavíme kože a vykostíme.

Mäso rozdrobíme vidličkou, pridáme k nemu nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor, čili papričku, sójovú omáčku, soľ, na kolieska pokrájané cibuľky, na väčšie kúsky pokrájané lusky a vajíčko.

Všetko spolu poriadne premiešame a necháme chvíľu postáť.

Z pripravenej zmesi odoberáme množstvo cca o veľkosti kopcovitej polievkovej lyžice a tvarujeme fašírky.

Vyprážame v dostatočnej vrstve oleja do zlata.

 

Fašírky podávame napr. s varenými zemiakmi so zeleninou. používame ľubovoľné množstvo zeleniny.

 

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Pridáme k nim očistenú a na šikmé kolieska pokrájanú mrkvu. Uvaríme spolu v osolenej vode do mäkka.

Na konci varenia vhodíme do horúcej vody hrach (mrazený alebo čerstvý) ale už nevaríme, len prehrejeme (aby hrach nestratil farbu).

Zlejeme. Do hrnca k zelenine vhodíme cca 2 lyžice masla, trochu osolíme, premiešame. A na záver hrniec prikryjeme a zatrasieme ním, aby sa zelenina trochu „rozbila“.

Dosolíme podľa chuti.

 

Rybacie fašírky

Prep Time1 hour
Cook Time30 minutes
Keyword: fašírky, ryba
Servings: 4
Author: Daliva

Ingredients

Potrebujeme (4 porcie):

  • 400 g rybacieho mäsa (mala som mladého kapra)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • 1 sušené čili paprička (cca 5cm)
  • 2 lyžice tamari omáčky (sójová omáčka)
  • soľ
  • 2 mladé cibuľky (zelená aj biela časť)
  • 2 kopcovité hrste hrachových luskov
  • 1 vajce
  • zemiaky
  • mrkva
  • hrach
  • maslo

Instructions

  • Kapra osolíme a upečieme. Necháme vychladnúť, zbavíme kože a vykostíme.
  • Mäso rozdrobíme vydličkou, pridáme k nemu nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor, čili papričku, sójovú omáčku, soľ, na kolieska pokrájané cibuľky, na väčšie kúsky pokrájné lusky a vajíčko.
  • Všetko spolu poriadne premiešame a necháme chvíľu postáť.
  • Z pripravenej zmesi odoberáme množstvo cca o veľkosti kopcovitej polievkovej lyžice a tvarujeme fašírky.
  • Vyprážame ich v dostatočnej vrstve oleja do zlata.
    Rybacie fašírky
  • Fašírky podávame napr. s varenými zemiakmi so zeleninou. Používame ľubovoľné množstvo zeleniny.
  • Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Pridáme k nim očistenú a na šikmé kolieska pokrájanú mrkvu. Uvaríme spolu v osolenej vode do mäkka.
  • Na konci varenia vhodíme do horúcej vody hrach (mrazený alebo čerstvý) ale už nevaríme, len prehrejeme (aby hrach nestratil farbu).
  • Zlejeme. Do hrnca vhodíme cca 2 lyžice masla, trochu osolíme, premiešame. A na záver hrniec prikryjeme a zastrasieme s ním, aby sa zelenina trochu „rozbila“.
  • Dosolíme podľa chuti.
    Rybacie fašírky