Rybacie fašírky sú fajn spôsob ako spracovať rybacie mäso. Fašírky môžeme pripraviť z čerstvej alebo mrazenej ryby. Ale, čo je ešte lepšie, tak aj z ryby, ktorú sme už predtým upiekli na iné jedlo a ostalo nám nedojedené (a už by bolo odsúdené na vyhodenie). win win

Potrebujeme (4 porcie):
- 400 g rybacieho mäsa (mala som mladého kapra)
- 4 strúčiky cesnaku
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 1 sušené čili paprička (cca 5cm)
- 2 lyžice tamari omáčky (sójová omáčka)
- soľ
- 2 mladé cibuľky (zelená aj biela časť)
- 2 kopcovité hrste hrachových luskov
- 1 vajce
- zemiaky
- mrkva
- hrach
- maslo
Postup:
Kapra osolíme a upečieme. Necháme vychladnúť, zbavíme kože a vykostíme.
Mäso rozdrobíme vidličkou, pridáme k nemu nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor, čili papričku, sójovú omáčku, soľ, na kolieska pokrájané cibuľky, na väčšie kúsky pokrájané lusky a vajíčko.
Všetko spolu poriadne premiešame a necháme chvíľu postáť.
Z pripravenej zmesi odoberáme množstvo cca o veľkosti kopcovitej polievkovej lyžice a tvarujeme fašírky.
Vyprážame v dostatočnej vrstve oleja do zlata.

Fašírky podávame napr. s varenými zemiakmi so zeleninou. používame ľubovoľné množstvo zeleniny.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Pridáme k nim očistenú a na šikmé kolieska pokrájanú mrkvu. Uvaríme spolu v osolenej vode do mäkka.
Na konci varenia vhodíme do horúcej vody hrach (mrazený alebo čerstvý) ale už nevaríme, len prehrejeme (aby hrach nestratil farbu).
Zlejeme. Do hrnca k zelenine vhodíme cca 2 lyžice masla, trochu osolíme, premiešame. A na záver hrniec prikryjeme a zatrasieme ním, aby sa zelenina trochu „rozbila“.
Dosolíme podľa chuti.
Rybacie fašírky
Ingredients
Potrebujeme (4 porcie):
- 400 g rybacieho mäsa (mala som mladého kapra)
- 4 strúčiky cesnaku
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 1 sušené čili paprička (cca 5cm)
- 2 lyžice tamari omáčky (sójová omáčka)
- soľ
- 2 mladé cibuľky (zelená aj biela časť)
- 2 kopcovité hrste hrachových luskov
- 1 vajce
- zemiaky
- mrkva
- hrach
- maslo
Instructions
- Kapra osolíme a upečieme. Necháme vychladnúť, zbavíme kože a vykostíme.
- Mäso rozdrobíme vydličkou, pridáme k nemu nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor, čili papričku, sójovú omáčku, soľ, na kolieska pokrájané cibuľky, na väčšie kúsky pokrájné lusky a vajíčko.
- Všetko spolu poriadne premiešame a necháme chvíľu postáť.
- Z pripravenej zmesi odoberáme množstvo cca o veľkosti kopcovitej polievkovej lyžice a tvarujeme fašírky.
- Vyprážame ich v dostatočnej vrstve oleja do zlata.
- Fašírky podávame napr. s varenými zemiakmi so zeleninou. Používame ľubovoľné množstvo zeleniny.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Pridáme k nim očistenú a na šikmé kolieska pokrájanú mrkvu. Uvaríme spolu v osolenej vode do mäkka.
- Na konci varenia vhodíme do horúcej vody hrach (mrazený alebo čerstvý) ale už nevaríme, len prehrejeme (aby hrach nestratil farbu).
- Zlejeme. Do hrnca vhodíme cca 2 lyžice masla, trochu osolíme, premiešame. A na záver hrniec prikryjeme a zastrasieme s ním, aby sa zelenina trochu „rozbila“.
- Dosolíme podľa chuti.