Dostali sme prvý čerstvý špenát a bolo mi ľúto uvariť ho na prívarok. A tak sú tu cestoviny.
Potrebujeme:
- penne (alebo iné cestoviny)
- 320g čerstvého špenátu
- 4 strúčiky cesnaku
- olej
- 3-4 kopcovité lyžice krémového slaného syra (používam Fetaki)
- 250g cíceru (sterilizovaný z konzervy)
- 4 hrste hrachu (mrazený)
- 3 ks mladých cibuliek
- syr (mala som BIO Syrošík)
Postup:
Na oleji si opražíme nakrájaný cesnak. Keď sa rozvonia, tak pridáme umyté špenátové listy (ak sú väčšie, tak odstránime aj stonku, aby nám v jedle neostali tvrdšie vlákna z nej).
Premiešame, prikryjeme a na miernom ohni za občasného miešania dusíme. Špenát sa bude dusiť vo vlastnej šťave.
Podusený špenát rozmixujeme. Pridáme krémový syr a rozmiešame. Pridáme prepláchnutý cícer, soľ a všetko spolu prevaríme.
Do uvarenej omáčky pridáme 2 hrste prepláchnutého hrachu a pokrájanú mladú cibuľku (podľa chuti), premiešame a už nevaríme.
Uvaríme cestoviny a rovno z hrnca ich prekladáme do pripravenej omáčky. Premiešame.
Na tanieri cestoviny dozdobíme zvyškom hrachu, cibuľky a môžeme pridať aj syr.