Kto neje na raňajky ovsenú kašu, ten ako keby ani nebol. Ja nemám rada sladké a teplé raňajky. Preto stále pribúdajú nové pomazánky. Nie sú náročné na prípravu, vždy sú po ruke a hlavne sú veľmi výživné.
Začať deň strukovinovou nátierkou, dobrým chlebom a zeleninou je vždy dobrá voľba.
Tentoraz som sa inšpirovala receptom na tradičnú grécku favu.
Potrebujeme:
- 200g lúpaného žltého hrachu (chana dal)
- 3 veľké červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- šťava z polovice citróna
- tymián
- 1/3 hrnčeka olivového oleja
Postup:
Lúpaný hrach prepláchneme a varíme v dostatočnom množstve vody do mäkka. Po uvarení zlejeme.
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme nakrájaný cesnak a tymián a keď sa rozvonia, tak pridáme uvarený hrach a trochu soli. Odstavíme.
Do zmesi pridáme citrónovú šťavu, olivový olej, dohladka rozmixujeme a ak je potrebné pridáme trochu oleja (ja som nemixovala úplne do hladka). Na koniec dochutíme soľou podľa potreby.