Strukovín nikdy nie je v jedálničku dosť. Zmesi rôznych druhov s koreninami sú výborným obedom alebo večerou. A sú hlavne veľmi rýchlo uvarené.
Potrebujeme (cca 4 porcie):
- olej
- 1 červená cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 lyžička rímskej rasce celej
- 1 lyžička horčicových semienok
- 1 lyžička kurkumy
- 1 lyžička garam masala
- 1/2 lyžičky feniklových semienok
- 1 čili paprička
- 3 dcl pokrájaných paradajok
- 1 konzerva červenej fazule
- 5 lyžíc červenej šošovice
- 1 batát
- soľ
Postup:
Všetky celé koreniny podrvíme v mažiari a primiešame k nim ostatné.
Na oleji si opražíme pokrájanú cibuľu do zlatista.
Pridáme pokrájaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Keď sa rozvoňajú, tak pridáme zmes korenín.
Premiešame a keď sa koreniny rozvoňajú, tak pridáme paradajky, prepláchnutú fazuľu, na malé kocky pokrájaný batát a červenú šošovicu.
Všetko zalejeme dostatočným množstvom vody, aby bolo všetko ponorené. Vodu pridávame postupne, ako bude jedlo hustnúť, lebo z toho nemá byť polievka.
Osolíme, pridáme čili papričku (kto koľko znesie) a varíme do uvarenia batátu.
Po dovarení prípadne dosolíme podľa chuti.
Podávame samé s chlebom alebo s koriandrom alebo napr. aj s volským okom.