Potrebujeme (4 osoby):
- 400g čerstvých paradajok
- 300g paprík (môže byť rôzna zmes)
- soľ
- cukor
- olej
- 1 cibuľa
- 1 veľký pór
- 4 strúčiky cesnaku
- 160 ml kokosového mlieka
- 240 g veľkých bielych fazúľ (obsah jednej konzervy alebo vopred uvarená fazuľa)
- cca 4dcl vody
- černuška
Postup:
Paradajky a papriky nakrájame na väčšie kusy, osolíme, posypeme trochou cukru, pridáme trochu oleja, premiešame a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote cca 200°C. Tak, aby sa odparila tekutina a zelenina začala karamelizovať.
Na troche oleja si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájanú bielu časť póru.
Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme upečenú zeleninu. Premiešame. Pridáme cca 4dcl vody (radšej menej), prikryjeme a po zovretí varíme na miernom plameni 15 minút.
Obsah hrnca rozmixujeme na hladký krém.
Pridáme kokosové mlieko, prepláchnuté fazule a na tenké polkolieska pokrájanú zelenú časť póru.
Dosolíme podľa chuti a všetko spolu veľmi krátko prevaríme. Ak je potrebné, tak pridáme vodu.
Na tanieri zdobíme pórom a černuškou.
Polievka z pečených paradajok s kokosovým mlieko a bielou fazuľou
Ingredients
- 400 g čerstvých paradajok
- 300 g paprík môže byť rôzna zmes
- soľ
- cukor
- olej
- 1 cibuľa
- 1 veľký pór
- 4 strúčiky cesnaku
- 160 ml kokosového mlieka
- 240 g veľkých bielych fazúľ obsah jednej konzervy alebo vopred uvarená fazuľa
- cca 4dcl vody
- černuška
Instructions
- Paradajky a papriky nakrájame na väčšie kusy, osolíme, posypeme trochou cukru, pridáme trochu oleja, premiešame a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme pri teplote cca 200°C. Tak, aby sa odparila tekutina a zelenina začala karamelizovať.
- Na troche oleja si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájanú bielu časť póru.
- Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme upečenú zeleninu. Premiešame. Pridáme cca 4dcl vody (radšej menej), prikryjeme a po zovretí varíme na miernom plameni 15 minút.
- Obsah hrnca rozmixujeme na hladký krém.
- Pridáme kokosové mlieko, prepláchnuté fazule a na tenké polkolieska pokrájanú zelenú časť póru.
- Dosolíme podľa chuti a všetko spolu veľmi krátko prevaríme. Ak je potrebné pridáme vodu.
- Na tanieri zdobíme pórom a černuškou.