Potrebujeme:
- olej
- 2 menšie cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 väčšie mrkvy
- 1/4 zeleru
- 1 veľká hlavička brokolice
- soľ
- voda/vývar
Postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme 2 nahrubo postrúhané mrkvy, nahrubo postrúhaný zeler a nakrájaný hlúb brokolice.
Opekáme spolu cca 10 minút, potom zalejeme vodou/vývarom tak, aby bola zelenina ponorené, osolíme a varíme, kým zelenina nezmäkne.
Potom rozmixujeme na hladký krém.
Pridáme 1 nahrubo nastrúhanú mrkvu, ružičky brokolice, ktoré sme si nakrájali na polovice alebo štvrtiny alebo ako uznáme za vhodné a dolejeme vodu/vývar na požadovanú hustotu.
Necháme zovrieť a hneď vypneme, aby sa brokolica úplne nerozvarila.
Dosolíme podľa chuti.