Keď treba za polhodinku navariť a fakt neviete čo, tak skúste toto. MUJADARA. Znie skoro ako zaklínadlo, ale fakt Vás prekvapí.
Potrebujeme:
- olej
- 1cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička rímskej rasce
- 1 hrnček basmati ryže
- 1 hrnček nelúpanej!!! červenej šošovice
- soľ
- kyslá smotana 20%
Posýpka:
- olej
- 2 cibule na 1 osobu
Postup:
Na oleji si opražíme 1 nadrobno pokrájanú cibuľu do zlata. Pridáme pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme rímsku rascu. Premiešame a pridáme prepláchnutú ryžu a červenú šošovicu, ktorú sme vopred namočili (netreba tak dlho ako ostatné strukoviny, varí sa rýchlo). Osolíme a zalejeme vriacou vodou akoby sme varili ryžu samotnú. Len pridáme trochu viac vody.
Prikryjeme a na miernom ohni varíme, kým sa v ryži neurobia zvrchu „diery“. Vtedy vypneme a v prikrytom hrnci necháme dôjsť.
Na oleji si opražíme na polkolieska pokrájanné cibule. Približne 2ks na 1 osobu. Cibuľu pražíme pomaly, aby skaramelizovala.
Podávame tak, že si na tanier naložíme ryžovú zmes, na vrch dáme smotanu a ozdobíme opraženou cibuľou.
Podávame zo zeleninou.