Kapra osolíme a upečieme. Necháme vychladnúť, zbavíme kože a vykostíme.
Mäso rozdrobíme vydličkou, pridáme k nemu nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor, čili papričku, sójovú omáčku, soľ, na kolieska pokrájané cibuľky, na väčšie kúsky pokrájné lusky a vajíčko.
Všetko spolu poriadne premiešame a necháme chvíľu postáť.
Z pripravenej zmesi odoberáme množstvo cca o veľkosti kopcovitej polievkovej lyžice a tvarujeme fašírky.
Vyprážame ich v dostatočnej vrstve oleja do zlata.
Fašírky podávame napr. s varenými zemiakmi so zeleninou. Používame ľubovoľné množstvo zeleniny.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Pridáme k nim očistenú a na šikmé kolieska pokrájanú mrkvu. Uvaríme spolu v osolenej vode do mäkka.
Na konci varenia vhodíme do horúcej vody hrach (mrazený alebo čerstvý) ale už nevaríme, len prehrejeme (aby hrach nestratil farbu).
Zlejeme. Do hrnca vhodíme cca 2 lyžice masla, trochu osolíme, premiešame. A na záver hrniec prikryjeme a zastrasieme s ním, aby sa zelenina trochu „rozbila“.
Dosolíme podľa chuti.