Go Back

Hubové rizoto

Prep Time30 mins
Servings: 3

Ingredients

  • 200 g guľatozrnnej ryže
  • 125 g hnedých šampiňónov
  • 2 hrste sušených húb
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • voda
  • olej
  • 50 g parmezánu + trochu na ozdobenie
  • 2 lyžice masla

Instructions

  • Na troche oleja si prudko opečieme na polovice alebo štvrtinky nakrájané šampiňóny. Nedusíme, opekáme. Odložíme si ich bokom na neskôr.
  • V miske si namočíme huby v cca 1,5 dcl vody.
  • V hrnci si privedieme k varu vodu.
  • Na troche oleja si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme ryžu a veľmi krátku chvíľu ju opečieme.
  • Pridáme namočené huby aj s vodou. Pridáme trošku soli. Premiešame.
  • Keď sa voda odparí, tak pridáme naberačku horúcej vody a premiešame. Postupne pridávame 1-2 naberačky horúcej vody a stále miešame. Vždy, keď sa voda odparí, pridáme vodu. Až do uvarenia (ryža musí byť trošku „chrumkavá“).
  • Rizoto musí byť krémové, nie suché.
  • Keď bude ryža uvarená, tak pridáme opečené šampiňóny, 2 polievkové lyžice masla a parmezán. Premiešame.
  • Podávame ihneď a na tanieri zdobíme postrúhaným parmezánom.