Pripravíme si zálievku na šalát: olivový olej, med, umeocot, horčicu, soľ a balzamikový ocot poriadne rozmiešame (alebo si dáme všetko do uzatváracieho pohára a v ňom to rozhrkáme).
Do väčšej misky si pripravíme rukolu, polníček, rozkrojené paradajky a na tenké prúžky pokrájanú šalotku.
Hrušky nakrájame na hrubšie plátky alebo na osminky.
Na panvici si rozhorúčime veľmi malé množstvo oleja a položíme naň hrušky. Opečieme ich z oboch strán tak, aby boli trochu skaramelizované. (preto nesmie byť veľa oleja, aby sa hrušky nevyprážali)
Pripravený šalát v miske zalejeme zálievkou. Zľahka ho premiešame.
Šalát rozdelíme na pripravené taniere. Na vrch položíme opečené hrušky a dozdobíme gorgonzolou.
Podávame s opečenými bagetkami, na ktoré si môžeme tiež natrieť gorgonzolu.