Paradajky a papriky nakrájame na väčšie kusy, osolíme, posypeme trochou cukru, pridáme trochu oleja, premiešame a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote cca 200°C. Tak, aby sa odparila tekutina a zelenina začala karamelizovať.
Na troche oleja si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájanú bielu časť póru.
Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme upečenú zeleninu. Premiešame. Pridáme cca 4dcl vody (radšej menej), prikryjeme a po zovretí varíme na miernom plameni 15 minút.
Obsah hrnca rozmixujeme na hladký krém.
Pridáme kokosové mlieko, prepláchnuté fazule a na tenké polkolieska pokrájanú zelenú časť póru.
Dosolíme podľa chuti a všetko spolu veľmi krátko prevaríme. Ak je potrebné pridáme vodu.
Na tanieri zdobíme pórom a černuškou.