Go Back

Fazuľová polievka s kokosovým mliekom a karamelizovanými paradajkami

Prep Time2 hours
Cook Time45 minutes
Servings: 5

Ingredients

  • 250 g fazule
  • olej
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 veľké mrkvy
  • 2 veľké zemiaky
  • 2 hrste cherry paradajok
  • cca 500 ml vody
  • 180 ml kokosového mlieka
  • soľ
  • cukor

Instructions

  • Fazuľu namočíme deň vopred do dostatočného množstva studenej vody. Na druhý deň vodu zlejeme, fazuľu prepláchneme. Zalejeme ju dostatočným množstvom studenej vody, osolíme a uvaríme do mäkka.
  • Uvarenú fazuľu zlejeme. Vodu z nej nepotrebujeme.
  • Na oleji si pomaly opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu (skaramelizujeme).
  • Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a pomaly opekáme do zlata (mrkva nesmie zhnednúť).
    mrkva
  • Pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky, zalejeme cca 500 ml vody, osolíme a veríme do uvarenie zeleniny. Vody radšej menej, pridať sa dá aj neskôr.
  • Na panvici si na troche oleja pomaly opečieme paradajky, ktoré si posypeme malým množstvom cukru. Panvicu občas potrasieme, aby boli paradajky opečené zo všetkých strán. Na konci rozpučíme „pučičom“ na zemiaky).
  • Keď je zelenina uvarené, tak cca polovicu vyberieme do misky.
  • To, čo nám ostalo v hrnci (polovica zeleniny a „vývar“) rozmixujeme na hladký krém.
  • Pridáme kokosové mlieko a rozmiešame.
  • Vrátime naspäť zeleninu, ktorú sme vybrali. Pridáme fazuľu a karamelizované paradajky.
    paradajky
  • Prevaríme.
  • Ak je potrebné, tak dosolíme podľa chuti.