Paradajky nakrájame na väčšie kúsky a v miske ich posypeme cca 0,5 lyžičkou kryštálového cukru.
Papriku nakrájame na väčšie kúsky.
Cibuľky nakrájame na šikmé kolieska.
Chlebík nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, trochu posolíme a premiešame. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. A pečieme pri 180°C (používam vrchný gril). Dávame pozor, aby sa chlebík úplne nevysušil.
Keď máme chlebík upoečený dochrumkava, tak k paradajkám pridáme papriku, cibuľku a trochu olivového oleja.
Na tanieri si zeleninovú zmes oplníme slaným krémovým srom a opečeným chlebíkom. Pokvapkáme balzamikom.
Ak sme mali ťažký deň a chceme si šalát „vyšperkovať“, tak si môžeme pridať trochu opečenej slaninky (domácej šunky).
Tento šalát nie je dobré pripravovať do zásoby. Vždy len čerstvý.