Go Back

Panzanella

Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Course: Salad
Servings: 2

Ingredients

  • 6 paradajok (jeden druh alebo kombinácia rôznych)
  • 2 zelené papriky
  • 2 mladé cibuľky
  • 3 veľké krajce chleba (je lepší, ak nie je úplne čerstvý)
  • krémový slaný syr napr. Fitaki (alebo mozarella)
  • olivový olej
  • soľ
  • balzamikový ocot
  • cukor

Instructions

  • Paradajky nakrájame na väčšie kúsky a v miske ich posypeme cca 0,5 lyžičkou kryštálového cukru.
  • Papriku nakrájame na väčšie kúsky.
  • Cibuľky nakrájame na šikmé kolieska.
  • Chlebík nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, trochu posolíme a premiešame. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. A pečieme pri 180°C (používam vrchný gril). Dávame pozor, aby sa chlebík úplne nevysušil.
  • Keď máme chlebík upoečený dochrumkava, tak k paradajkám pridáme papriku, cibuľku a trochu olivového oleja.
  • Na tanieri si zeleninovú zmes oplníme slaným krémovým srom a opečeným chlebíkom. Pokvapkáme balzamikom.
  • Ak sme mali ťažký deň a chceme si šalát „vyšperkovať“, tak si môžeme pridať trochu opečenej slaninky (domácej šunky).
  • Tento šalát nie je dobré pripravovať do zásoby. Vždy len čerstvý.