Slnečicové semienka zalejeme 500 ml horúcej vody a necháme spolu vychladnúť. Po vychladnutí rozmixujeme na hladký krém, pridáme lahôdkové droždie, trochu soli a doplníme vodou do objemu 700 ml.
Vo veľkej panvici s hrubým dnom opražíme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu do zlatista.
Pridáme na plátky pokrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na plátky pokrájané šampiňóny. Trochu osolíme a začneme opekať.
Ak pustia veľa vody, tak ju postupne odparíme, premiešavame a počkáme, kým sa začnú opekať. Šampiňóny opečiem a a keď sa začnú prichytávať na dno, tak odstavíme. Pridáme tymián.
Na panvici si na dostatočnom množstve oleja opražíme hladkú múku do zlatista a zalejeme ju vychladnutým krémom zo slnečnicových semienok. Chvíľu prevaríme a odstavíme. Ak sa nám bude zdať „bešamel“ príliš hustý, tak ho môžeme doriediť trochou vody.
Do zapekacej misky si na spodok dáme trochu „bešamelu" a uložíme naň prvú vrstvu lasagní. Na ne navrstvíme 1/3 šampiňónov, 1/3 bešamelu a celú gorgonzolu. Znova lasagne, 1/3 šampiňónov, 1/3 bešamelu a celý cottage cheese a znova lasagne, 1/3 šampiňónov, 1/3 bešamelu a parmezán (koľko len chcete) a posledný krát lasagne a na vrch mozarellu.
Prikryjeme alobalom a pečieme na 180°C až do upečenia (zistíme tak, že špajdľa prejde ľahko všetkými vrstvami cesta).
Na záver môžeme trochu zapiecť vrch.