Malá dávka betaglukánu vo forme hlivovej polievky.
Potrebujeme:
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 250g hlivy
- 2 petržleny
- 3 zemiaky
- 2 vetvičky tymiánu
- 2 bobkové listy
- soľ
- olej
- kyslá smotana 14%
- 2 lyžice hladkej múky
Postup:
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme nakrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na malé kúsky pokrájanú hlivu a petržlen.
Spolu opekáme cca 10 minút. Petržlen sa krásne rozvonia.
Pridáme tymián, bobkový list, soľ, na malé kocky pokrájané zemiaky a zalejeme studenou vodou tak, aby bolo všetko ponorené.
Varíme do uvarenia zemiakov.
V miske si rozmiešame smotanu s hladkou múkou a po malých dávkach k nej primiešavame tekutinu z polievky, aby sa smotana ohriala a v hrnci sa nezrazila.
Ohriatu smotanu pridáme do uvarenej polievky a všetko spolu chvíľu prevaríme.
Ak sa nám zdá, že polievka je príliš hustá, tak pridáme vodu. Ale znova prevaríme.
Dosolíme podľa vlastnej chute.