Hlivová polievka

Hlivová polievka

Malá dávka betaglukánu vo forme hlivovej polievky.

Potrebujeme:

  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250g hlivy
  • 2 petržleny
  • 3 zemiaky
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • olej
  • kyslá smotana 14%
  • 2 lyžice hladkej múky

Postup:

Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme nakrájaný cesnak a keď sa rozvonia, tak pridáme na malé kúsky pokrájanú hlivu a petržlen.

Spolu opekáme cca 10 minút. Petržlen sa krásne rozvonia.

Pridáme tymián, bobkový list, soľ, na malé kocky pokrájané zemiaky a zalejeme studenou vodou tak, aby bolo všetko ponorené.

Varíme do uvarenia zemiakov.

V miske si rozmiešame smotanu s hladkou múkou a po malých dávkach k nej primiešavame tekutinu z polievky, aby sa smotana ohriala a v hrnci sa nezrazila.

Ohriatu smotanu pridáme do uvarenej polievky a všetko spolu chvíľu prevaríme.

Ak sa nám zdá, že polievka je príliš hustá, tak pridáme vodu. Ale znova prevaríme.

Dosolíme podľa vlastnej chute.